Cabling

APS de specialist in bekabeling voor uw netwerkinfrastructuur

Heeft uw bedrijf nood aan een update van de bestaande netwerkinfrastructuur of nood aan een betrouwbare partner voor uw nieuwbouwproject, dan kan u gerust rekenen op APS.

Wij bekijken samen met u de situatie en brengen uw wensen in kaart. Wij reiken u een passende oplossing aan met oog voor kwaliteit en performantie met het oog op de toekomst. 

APS Glasvezelbekabeling

Glasvezelbekabeling

Glasvezel/fiber vormt het alternatief bij uitstek wanneer er een datalink geplaatst moet worden met een afstand van meer dan 90 meter. 

De hoge bandbreedte, de hoge betrouwbaarheid en de mogelijkheid om grotere afstanden te overbruggen maken dat glasvezel aan populariteit wint.

APS Koperbekabeling

Koperbekabeling

Zowel voor een update van de bestaande netwerkinfrastructuur als voor een nieuwbouwproject verzorgt APS de gestructureerde bekabeling.

Ook op vlak van koperbekabeling zijn er verschillende categorieën:

Air Blown Fiber

Het Air Blown Fiber systeem werd ontwikkeld om te kunnen schakelen tussen glasvezeltypes naarmate ze zich verder door de tijd ontwikkelen. 

ABF biedt gereduceerde kosten, verhoogde flexibiliteit van een netwerkontwerp en andere voordelen die niet kunnen worden geëvenaard door het plaatsen van conventionele optische vezelkabels.

APS Testen en certificatie

Testen en certificatie

Testen is de belangrijkste stap bij de aanleg van een betrouwbaar netwerk. Zo bieden we de garantie dat de geplaatste bekabeling voldoet aan de geldende normering en dat de geëiste snelheden gehaald zullen worden. Iedere gebruiker van het netwerk is zo zeker van het plug-and-play principe.

Correct meten en testen vereist de nodige vakkennis en ervaring. Onze medewerkers worden op regelmatige tijdstippen bijgeschoold zodoende de kennis opgefrist en up-to-date is. 

Juist meten kan ook enkel met de juiste apparatuur. APS investeert jaarlijks stevig in de vernieuwing van haar meettoestellen.

Aanpak van APS

Analyse

De netwerkconsultants van APS luisteren naar uw specifieke noden op het vlak van netwerkstructuur. Hierbij wordt rekening gehouden met de huidige en toekomstige behoeften.

Onze consultants reiken diverse oplossingen aan.

Ontwerp

Op basis van de analyse wordt een site-plan uitgewerkt dat een juist zicht geeft op de locatie, het nodige werk en de correcte situering van distributie- en concentratiepunten.

APS biedt oplossingen voor zowel eenvoudige installaties, waarbij alle werkstationsverbindingen worden samengebracht in een centraal punt, als met complexe LAN-netwerken, waarbij beproefde WAN-technologieën of digitale infrastructuren voor de verbindingen zorgen.

Installatie

Na goedkeuring wordt het ontwerp verder uitgediept en doorgegeven aan de projectleider. De projectleider wordt door APS aangesteld voor de volledige duur van het project. Hij controleert de correcte uitvoering van de werken ter plaatse.

Een ploeg ervaren technici gaat over tot installatie van het bekabelingssysteem in het gebouw. Zij zijn vertrouwd met de meest recente technieken voor een correcte afwerking.

Testen & certificatie

Na installatie worden de hele infrastructuur in werking gesteld door een APS-technicus. Hij brengt de actieve onderdelen aan om het netwerk op te starten. Het verkeer wordt gecontroleerd en gebruikerstoepassingen getest.

De klant ontvangt een compleet statusrapport met end-to-end tests van alle verbindingen. Certificatie van 15 tot 20 jaar is mogelijk.

Op zoek naar een partner voor de bekabeling van uw netwerkinfrastructuur?

A higher level for your electrical installation & network infrastructure

Benieuwd wat APS voor uw bedrijf kan betekenen?