Netwerkontwerp

Netwerkontwerp

Hoe werkt APS ?

De APS-netwerkconsultants luisteren eerst naar uw specifieke behoeften en bouwen dan in diverse stadia een netwerkstructuur op.  Een site-plan geeft een juist zicht op de locatie, het nodige werk en de correcte situering van distributie- en concentratiepunten. De consultants ontwerpen een bekabelingssysteem specifiek voor uw huidige én toekomstige behoeften.  Zij hebben ruime ervaring in het aanreiken van creatieve oplossingen voor zowel eenvoudige installaties, waarbij alle werkstationsverbindingen worden samengebracht in een centraal punt, als met complexe LAN-netwerken, waarbij beproefde WAN-technologieën of digitale infrastructuren voor de verbindingen zorgen.

Na goedkeuring wordt het ontwerp verder uitgediept en doorgegeven aan de projectleider, door APS aangesteld voor de volledige duur van het project.  Hij controleert de correcte uitvoering van de werken ter plaatse.

Een ploeg ervaren technici gaat over tot het installeren van het bekabelingssysteem in het gebouw of complex van gebouwen.  Zij zijn vertrouwd met de meest recente werktuigen en technieken om voor een correcte afwerking te zorgen.

Na de installatie wordt de hele infrastructuur in werking gesteld door een APS-technicus.  Hij brengt de actieve onderdelen aan om het netwerk op te starten.  Het verkeer wordt gecontroleerd en gebruikerstoepassingen getest.

De klant ontvangt een compleet statusrapport met end-to-end tests van alle verbindingen.  Certificatie van 15 tot 20 jaar (afhankelijk van het gebruikte systeem) behoort tot de mogelijkheden.

De specifieke APS aanpak

Waarom APS ?

De juiste structuur en aard van uw bekabelingssysteem is onontbeerlijk voor een toekomstgericht en efficiënt communicatienetwerk met maximale mogelijkheden.

Structuur met OSI-lagen en de specifieke invulling daarvan door APS

Laag 1

De fysische laag = bekabelingssysteem als basisinfrastructuur.

Alle bekabeling voor netwerkinfrastructuren te gebruiken voor elektronische, telefonische en datatoepassingen, zowel in koper als glasvezel.

Lagen 2 en 3

Datalink- en netwerklagen = meer bandbreedte voor uitgebreidere LAN-netwerken met allerlei accessapparatuur zoals modems, multiplexers, routers, ...

Van een standaard HUB-netwerk kan perfect overgegaan worden naar een SWITCHED-netwerk. (Layer 2 – Layer 3)

Overige lagen

APS heeft nog een stap verder gezet in de richting van totaal oplossingen door het aanbieden van servers en systeemsoftware.

Een team van systeem ingenieurs zal u bijstaan bij de keuze van het gepaste serversysteem binnen uw organisatie.

Verder een volledig gamma add-on producten zoals o.a. UPS (Uninterruptible Power Supply) als veiligheid bij stroomuitval, coderingstechnieken om uw data te beschermen voor derden, backup- en antivirussoftware, ...

 

Bij APS kan u zowel terecht voor :

 

ontwerp  - installatie en afwerking - informatie en advies - uitbreiding en onderhoud

APS Services

APS Maintenance Services

Voor ondernemingen die op zoek zijn naar een steeds grotere productiviteit is maintenance van essentieel belang geworden.  Hiervoor heeft APS de gepaste oplossingen.  Op maat gemaakte onderhoudscontracten voor zowel actief als passief materiaal worden aangeboden.  APS beschikt over een 24/24 uur service, met gegarandeerde interventietijden voor uw vitale applicaties.  Ook materiaal niet door APS geleverd, kan in onderhoud genomen worden na evaluatie.

APS Consultancy

APS doet meer dan alleen maar het installeren van een netwerkinfrastructuur.  De markt van de communicatienetwerken evolueert voortdurend aan een hoog tempo.

Daarom informeert en adviseert APS u tevens over de juiste keuze in de nieuwste netwerkproducten, apparatuur en onderdelen.

Extra diensten die de APS-consultants aanbieden :

- analyse van probleemsituaties met bestaande netwerken

- studie van volledige netwerkontwerpen

- technische evaluatie van een specifieke netwerkconfiguratie

- kostenanalyse van alternatieve netwerkoplossingen

- afleveren van site-plannen met evaluatieverslag voor installaties in nieuwe gebouwen

- opstellen van lastenkohieren

- onafhankelijk testen van apparatuur van diverse leveranciers

APS Project Management Services

De APS-projectcoördinatoren treden ook op voor externe management projecten waarbij installatievaardigheden, netwerkkennis en ervaring in planning vereist zijn.

APS Training

De APS-consultants staan ook in voor het geven van uiteenzettingen en het verstrekken van vorming over netwerktechnologie.

APS Benefits

Uw netwerk en uw informatie zijn belangrijk.

Kies daarom voor de vele voordelen van APS !

  • APS staat voor totaaloplossingen in netwerkbekabeling van ontwerp en installatie, perfecte afwerking en uitbreiding tot onderhoud.

  • APS staat in voor totale integratie en voorziet in netwerkinstallaties met inbegrip van servers en systeemsoftwares.

  • De APS-consultants en technici hebben een ruime kennis en ervaring opgebouwd in het ontwerpen en installeren van de meest eenvoudige tot de meest uitgebreide netwerkinfrastructuren.

  • Door de APS-netwerken is er geen gevaar meer dat uw dataverkeer plotseling strop zit omdat nieuwe applicaties bandbreedte verslinden.

  • APS beschikt over een volledig gamma add-on producten om het beheer van uw netwerk te vergemakkelijken.

  • APS levert coderingsproducten om data te beschermen tegen indringers of silent watchers die zich toegang verschaffen tot uw informatie via publieke netwerken.

  • APS is niet merkgebonden en onderhoudt nauwe betrekkingen met diverse leveranciers om steeds up-to-date informatie uit de eerste hand te hebben.Door het aanbod van diverse leveranciers zodanig te analyseren kan steeds de beste oplossing voor de klant aangeboden worden.

  • APS is geregistreerd aannemer en zorgt voor een snelle, preciese en piekfijn verzorgde afwerking.

APS - Garantie

100% service

Vertrouwt u uw project toe aan APS, dan staan wij ook in voor de nazorg. Een onderhoudsdienst staat ter beschikking van de klant. Vraag ook naar onze onderhoudscontracten.

APS - Interesse? Vragen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte, of bel ons rechtstreeks op +32 9 340 40 60 en stel uw vraag.