Koperbekabeling

Koperbekabeling

Service met hoofdletter 'S' voor uw gestructureerde bekabeling.

Heeft u nood aan een update van uw bestaande netwerkinfrastructuur of heeft u nood aan een betrouwbare partner voor uw nieuwbouwproject, dan kan u gerust rekenen op APS.

Wij bekijken samen met u de situatie en brengen uw wensen in kaart. Wij rijken u een u een passende oplossing aan met oog voor kwaliteit, performantie en de toekomst. U kan steeds rekenen op een professioneel en deskundige uitvoering. APS levert uw kopernetwerk af waarbij iedere kabel volledig volgens normering is getest.

Er zijn verschillende soorten bekabeling met als hoofdonderverdeling in 'categorieën'

Cat 5E - snelheden tot 1000Mbit/s - bandbreedte 100MHz - wordt in professionele omgevingen in geen geval meer aangelegd.

Cat 6 -sneheden tot 1000 Mbit/s - bandbreedte 250 MHz - Anno 2017 heel frequent gebruikt

Cat 6A -  Snelheden tot 10Gbit/s - bandbreedte 500 MHz - heel vaak toegepast in meer kritische, vaak industriële omgevingen, meerkost t.o.v. Cat 6 is eerder beperkt, maar vereist meer voorzichtigheid en handeling met kunde.

Cat 7 - Deze categorie is niet genormeerd door TIA/EIA, er  bestaat echter wel spraakverwarring met Cat 6A.

Cat 8 - bandbreedte tot 1600 MHz - nog niet ingeburgerd in de markt.

 

De fysische opbouw is van tweede cruciaal belang:

 

Het verschil met de normale UTP kabel is dat de FTP kabel voorzien is van een extra afscherming, de extra aluminium folie laag zorgt ervoor dat de FTP kabel een stuk minder storingsgevoelig is. Voor omgevingen waar men rekening moet houden met veel elektromagnetische interferentie gebruikt men deze kabels. Ze zijn bijvoorbeeld nuttig in een fabriekshal of bij zeer zware elektronische apparatuur. Ze bieden in een huissituatie geen extra voordelen. Deze kabel kan men gebruiken in 10/100/1000 Megabit netwerken. Gebruik deze kabel in combinatie met onze andere shielded Gigabit producten om optimaal te profiteren van deze hoge snelheid.

 

Benaming  - kabel afscherming  - aderparen afscherming

U/UTP  - geen - geen

U/FTP - geen - folie

F/UTP - folie - geen

S/FTP - gevlochten - folie

SF/UTP - folie + gevlochten - geen

APS - Garantie

100% service

Vertrouwt u uw project toe aan APS, dan staan wij ook in voor de nazorg. Een onderhoudsdienst staat ter beschikking van de klant. Vraag ook naar onze onderhoudscontracten.

APS - Interesse? Vragen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte, of bel ons rechtstreeks op +32 9 340 40 60 en stel uw vraag.